Hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, információs anyagok, dokumentumok.

A Szociális Ágazati Portálon megjelent a közlemény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szt.) 58/A. § (2f) bekezdése szerinti egyedi befogadási kérelmek benyújtásának időpontjáról.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere a hideg időre való tekintettel vörös kód riasztási fokozat életbe léptetésről rendelkezett a szociális ellátórendszerben a 2021. február 12. - február 17. időszakra.
.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere a hideg időre való tekintettel vörös kód riasztási fokozat életbe léptetésről rendelkezett a szociális ellátórendszerben.
.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020. szeptember 9-én kiadott közleménye alapján újabb óvintézkedéseket vezettek be a járvány megfékezésére.

Megjelent a Nemzeti Népegészségügyi Központ 42935-2/EÜIG számú határozata a szociális intézmények korlátozó intézkedések bevezetéséről.

Az Országos Közösségi Ellátások Egyesülete 2020. szeptember 9-én 10 órakor A közösségi és nappali pszichiátriai és addiktológiai ellátások aktuális kihívásai címmel konferenciát szervez.

Az EMMI 2020. augusztus 18-i közleménye alapján az Szt. 58/A. § (2c) bekezdés b) pontja alapján az alábbi pályázatok elnyerése alapozza meg a kapacitástól független befogadást:

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. május 8.-án hat szociális ágazathoz kapcsolódó képzés követelményrendszerét tette közzé.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapjáról elérhető a 88/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet által megnevezett jelentési kötelezettséghez szükséges felület. Frissítve: 2020. április 17.

A KENYSZI szociális és egyes gyermekjóléti szolgáltatásokat érintő rögzítési feladatokkal kapcsolatosan az elmúlt időszakban felmerült legfontosabb kérdésekről, teendőkről a Magyar Államkincstár Szociális Ellátások Főosztálya az alábbi tájékoztatást adja.